Musicals

De Kleine Kapitein

Eerbetoon aan kinderboekenschrijver Paul Biegel hernomen met o.a.: Alexandra Alphenaar en Arjan Smit, onder regie van Bruun Kuijt. 'De Kleine Kapitein buldert en botst, kabbelt en klotst' (NRC)

Meer dan dertig jaar geleden vertrouwde Paul Biegel de avonturen van De Kleine Kapitein en zijn vrienden toe aan het papier. En al meer dan drie generaties dromen kinderen mee met de verhalen over De Nooitlek, het Eiland van Groot en Groei,  De Spookstad en het Toverschip. En in 2006 was er de theatervoorstelling: De Kleine Kapitein, door zowel het jeugdig als het oudere publiek én de pers met enthousiasme ontvangen.Een verlaten strand. De Kleine Kapitein heeft gehoord van het Eiland van Groot en Groei, waar je in één nacht een groot man kunt worden. Een andere, dikke jongen zegt dat dat hem wel vet lijkt, want dan hoef je nooit meer naar school. Een derde jongen, met een gebreide das om, zegt dat hij waarschijnlijk niet meegaat omdat het niet mag van zijn vader. Maar het meisje in de groep zegt dat hij gewoon een schijtert is en dat hij niet moet zeuren maar gewoon meedoen.


De Kleine Kapitein gaat over een jongen die op zoek gaat naar dat Eiland van Groot en Groei, samen met zijn vrienden Dikke Druif, bange Toontje en Marinka. Een Grijze Schipper vertelt hoe ooit een Kleine Kapitein een boot heeft gemaakt van alle spullen die hij vond: de Nooitlek. En terwijl hij vertelt begint hij een boot te maken van alles wat er tijdens de storm is aangespoeld: stukken hout, een kist, een stuk van een bed, een oude emmer. De kinderen gaan hem helpen. Dit is het begin van een lang avontuur…

Speelperiode: september 2014 t/m februari 2015

Leeftijd: 6+

Regie: Bruun Kuijt

Spel: Alexandra Alphenaar, Maarten Wansink, Arjan Smit (Sesamstraat), Michel Sorbach en Robbie Aldjufri

Producent: Henrike van Engelenburg

Kijk ook op www.MijnKleineKapitein.nl