Nieuws

Alexandra in Christiane F.

Verslag van een junkie, een waargebeurd verhaal. Met muziek van Amy Winehouse en Nina Hagen. Naar het wereldberoemde boek van Kai Hermann i.s.m. Urban Myth.

Zonder dat haar ouders of haar school het weten, raakt de dertienjarige Christiane verslaafd aan de hard drugs. "s Ochtends gaat ze gewoon naar school. ‘s Middags tippelt ze op het Bahnhof Zoo om aan geld te komen voor haar verslaving. Christianes moeder merkt niets van haar dochters dubbelleven en als ze Christianes probleem ontdekt is het al bijna te laat. Kan Christiane zich nog ontworstelen aan haar uitzichtloze situatie?

Het boek Christiane F. is een autobiografisch indringend geschreven relaas over het uitzichtloze leven van een verslaafd vijftienjarig meisje in Berlijn eind jaren zeventig, dat moet tippelen om aan geld voor heroïne te komen. Dit boek is in de Nederlandse uitgave al aan de 30e druk toe.

Henrike van Engelenburg en Urban Myth maken hier een voorstelling van.

Spel: Alexandra Alphenaar
Arrangementen en gitaar: Vladimir Spisiak
Muziek: Amy Winehouse en Nina Hagen
Regie: Jörgen Tjon a Fong, Urban Myth
Producent: Henrike van Engelenburg, Van Engelenburg Theaterproducties

Eerder over Christiane F.:
‘De scènes zogen je mee door het thema, de sterke opbouw, de duidelijke en heldere articulatie, de emoties. Hartverscheurende momenten....' '....gaat door merg en been en het is bijna zonde dat ze zijn ingebed in het verhaal van het aan drugs verslaafde meisje’
Domein voor Kunskritiek


bron: http://www.vanengelenburgtheater.nl