Nieuws

Repetities Buddy van start!

In muziekbelevingscentrum MuzyQ in Amsterdam vond de eerste reptitiedag plaats van Buddy, The Buddy Holly Story. Ter gelegenheid van deze eerste repetitiedag werd de cast door Albert Verlinde gepresenteerd aan de Nederlandse pers, om zodoende kennis te maken met de acteurs van deze productie. Albert heeft bewust gekozen voor een aparte repetitieruimte, een locatie die rock-’n-roll uitstraalt. Buddy, The Buddy Holly Story, was een groot succes op zowel Broadway in New York als West End in Londen.

Dat het een succesvolle musical is, bleek wel toen Albert afgelopen zomer op vakantie was in de Verenigde Staten. Hij liep in Philadelphia  langs een theater waar deze musical speelde. Nog altijd toert de voorstelling door de Verenigde Staten. Albert kon het niet laten en zag daar de musical. Nogmaals voor hem een bevestiging dat hij blij mag zijn met de rechten van deze productie.

Het decor zal refereren aan de tijd van het plaatjes kopen en spelen in bandjes. Dit komt eigenlijk de gehele musical terug. Het spelen in een bandje is volgens Albert nog steeds van deze tijd. Er zijn mannen zat die op vrijdagavond bij elkaar komen om in een bandje te spelen en zo hun gitaar hun leven lang niet meer loslaten.

Tim Akkerman, bij het grote publiek vooral bekend als leadzanger van Di-rect, is door Albert gevraagd voor de rol van Buddy. Tim heeft niet lang hoeven nadenken. Hij is altijd groot fan geweest van Buddy en wilde deze rol direct spelen. Er was echter een klein probleem, Tim had de gitaar waar Buddy op speelde niet in zijn bezit. Inmiddels is ook dat probleem opgelost aldus Albert. Naast Tim Akkerman zijn onder andere ook Alexandra Alphenaar (o.a. GTST, Sound of Music, Dr Dolittle) die zijn grote jeugdliefde speelt , Joy Wielkens (Lion King in Duitsland) als zijn vrouw  en Frans van Deursen (Aida, Vlaamse Pot) als Buddy´s manager te zien.  Het verhaal van deze musical zal verteld worden door de ogen van laatst genoemde personage.

Buddy Holly was pas 22 jaar oud toen hij, na een optreden op 3 februari 1959, omkwam bij een vliegtuigongeluk. Toen al had hij enkele nummer éénhits als ‘Peggy Sue’ en ‘Because I love you’ op zijn naam staan.
Albert Verlinde is ontzettend blij met de cast, het zijn volgens hem fantastische zangers en acteurs, daarnaast is er een geweldige band te horen en is hij blij dat hij het Nederlandse publiek  Buddy Holly mag laten (her)ontdekken. Vanaf 18 januari 2013 is Buddy, The Buddy Holly Story, te zien in de Nederlandse Theaters. Op 3 februari, 54 jaar na het overlijden van Buddy Holly, beleeft de productie in Tilburg zijn première.

Voor meer informatie kijk op; www.buddydemusical.nl


Bron: Puurtheater.nl