Nieuws

Alexandra opent longdagen

De Longdagen gaan van start: dinsdag 21 en woensdag 22 april staan in het teken van wetenschap over longziekten. Met de nieuwste inzichten uit onderzoek en zorg, dé plek waar kenners en patiënten elkaar ontmoeten. Actrice en zangeres Alexandra Alphenaar heet het publiek op een bijzondere manier welkom.

Tientallen sessies vinden plaats in de Jaarbeurs Utrecht, voor publiek is er een speciaal programma. Met bijvoorbeeld het Longdagen Debat plaats, onder leiding van Inge Diepman over de grenzen van de technologie in de zorg. Er zijn lezingen van longonderzoekers, kinderlongartsen, longfunctie-analisten, huisartsen en fysiotherapeuten. Op de centrale publieks markt kunt u bovendien met al deze deskundigen in gesprek.Ook het Longfonds is aanwezig op de Longdagen, met de 'Longfonds lounge'. De plek om in gesprek te gaan met onze topwetenschappers.

Alexandra Alphenaar en Jochem Uytehaage

Het publieke programma van de Longdagen wordt geopend door zangeres en actrice Alexandra Alphenaar, bekend van 'GTST', musicals als 'Buddy Holly' en dit najaar in de Efteling te zien als 'Fee' te zien in de musical 'Pinokkio'. Zij zal beide dagen de bezoekers op een bijzondere manier welkom heten. De Longdagen worden afgesloten op 22 april door oud-topschaatser Jochem Uytdehaage. Hij vertelt over topsport en longziekten.

Publieksprijs: uw stem telt

Ook dit jaar kiezen bezoekers welk longonderzoek de Publieksprijs van € 2.500,- verdient. Welke van de vijf genomineerde wetenschappers wint de prijs voor het beste longonderzoek volgens patiënten? Uw stem telt: u kiest het beste onderzoek over longziekten. 


Bron: Twitter Alexandra & Twitter Longfonds
Website: Longfonds